Показать сообщение отдельно
Старый 15.11.2024, 11:52
Your_best_friend Your_best_friend вне форума
Любитель

Якби червоні тюльпани розквітали щоднини, круглий рік, без упину! Якби їх яскравий цвіт завжди міг оздоблювати людські оселі, як весняний промінь, що лине крізь хмари. Для мене вони — спомин про бабусину хату серед тихого села, де кожен ранок зустрічався з ними, як із вірними друзями.
Стримані й горді вартові. Так стояли перед ґанком червоні тюльпани. Їх полум'яний цвіт, це серце матері, що палає любов'ю до своїх дітей. Бабуся завжди казала: "Тюльпан, квіти весни і надії, квіти нашої кровної землі". І я вірила їй, бо хіба не втілювали вони життя, що пробивається крізь холод?
Червоні тюльпани тепер для мене як тиха пісня, що звучить у душі серед буднів і смутку. Хотілося б, аби ці квіти, як і мої спогади, ніколи не в’янули. Щоб кожен міг придбати їх і в зимову хуртовину, і в літню спеку, і принести додому ту саму весняну радість, яку колись приносили мені.
О, якби майстри-селекціонери, мов ті дбайливі садівники у нашій душі, взяли червоний тюльпан і зробили його вічним! Тоді б не було суму в грудях, бо завжди поруч стояв би цей символ тепла, краси й незламного життя України.