Скільки зараз коштує віза у 2026 році в різні країни?
Вітаю усіх учасників цієї спільноти. Планую на найближчий час масштабну подорож за кордон, проте виникло чимало запитань стосовно фінансової сторони підготовки документів. Мене дуже цікавить актуальна інформація скільки зараз коштує віза у 2026 році в різні країни? Я намагався самостійно шукати відповіді на офіційних ресурсах консульств, але інформація там подається досить узагальнено, а з урахуванням нових зборів, додаткових страхових полісів та вимог до біометричних даних, підсумкова сума стає зовсім незрозумілою для звичайного мандрівника. Чи існують якісь приховані платежі, про які не пишуть на перших шпальтах сайтів? Можливо, хтось із вас нещодавно стикався з оформленням дозволів до країн Шенгенської зони або Сполучених Штатів і може поділитися реальним досвідом щодо загальних витрат? Буду дуже вдячний за будь-яку деталізацію, бо не хочеться опинитися в ситуації, коли розраховуєш на одну суму, а в процесі збору пакету документів вона зростає вдвічі через специфічні вимоги до перекладів, нотаріального завірення паперів або необхідності оплати сервісних послуг сторонніх центрів, які супроводжують процес подачі заявки.
|