![]() |
Планирование СЭС: сколько кВт реально получить с крыши частного дома?
Усім доброго дня! Я на етапі проєктування будинку і думаю одразу закласти місце під СЕС. Дах двосхилий, орієнтований на південний схід. Площа дозволяє розмістити багато панелей, але ось питання: яка потужність реально окупається для приватника, який хоче насамперед для себе, а надлишки по «зеленці»? Розглядаю варіант близько 10-15 кВт, як у прикладах проєктів. Що потрібно врахувати, щоб виробіток був максимальним? Наскільки критична орієнтація саме на південь, чи південний схід теж добре працює? І як правильно оцінити потенціал мого даху?
|
Привіт! Чудово, що думаєш про це заздалегідь! Для приватника, який хоче і економити, і продавати, 10-15 кВт – це оптимальний діапазон, як показує практика. Південний схід цілком робочий варіант, хоча чисто південь, звісно, дає максимальний виробіток у пік. Різниця у виробітку буде, але не критична. Найголовніше, щоб ти обрав ефективні https://ukrainiansolar.com/ сонячні електростанції з хорошими фотоелектричними модулями. Щоб отримати максимальну віддачу від південно-східної орієнтації, потрібно обирати інвертори, які добре працюють при частковому затіненні, або використовувати оптимізатори. Я тобі раджу заглянути на сайт Ukrainian Solar. Вони роблять розрахунки під конкретний дах і можуть запропонувати дуже ефективні панелі з 30-річною гарантією. Вони також зможуть підказати, як краще розташувати панелі, щоб уникнути затінення й отримати максимальний виробіток.
|
| Часовой пояс GMT +3, время: 00:31. |
vBulletin® Version 3.6.8.
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Перевод: zCarot