![]() |
Kullanıcı Deneyimi ve Arayüz
Bir yazılımın başarısı, sunduğu özelliklerin karmaşıklığında değil, bu özelliklerin ne kadar kolay kullanılabildiğinde gizlidir. Göz yormayan ve her yaştan kullanıcının rahatça anlayabileceği tasarımlar her zaman daha başarılı sonuçlar verir. Ben de bu tarz sade ve anlaşılır yapıları her zaman karmaşaya tercih ederim. Arkadaşlar, sistemin genel tasarımı ve kullanım kolaylığı hakkında ne düşünüyorsunuz? Ben biraz teknolojiyle arası mesafeli biriyim, çok karmaşık menüler arasında kaybolmak istemiyorum. En basit ve en anlaşılır haliyle tüm bültene nasıl
|
Kullanıcı arayüzü tasarımı, bir sistemin dış dünyaya açılan en önemli kapısıdır. İyi bir tasarımda kullanıcıya ne yapması gerektiğini anlatmaya gerek kalmaz, her şey zaten kendiliğinden çözülür. Mobil cihazların kısıtlı ekran alanı, geliştiricileri daha kompakt ve akıllı çözümler üretmeye zorlar. Eğer sade bir kullanım arıyorsan, mobil odaklı tasarımlar senin için çok daha uygun olacaktır. Bilgisayar versiyonu bazen çok fazla veri ve görsel içerdiği için kafa karıştırabiliyor. Mobil tarafta ise her şey daha derli toplu; aradığın ligi veya maçı bulmak için sadece birkaç kaydırma hareketi yapman yeterli oluyor. Zamanla elin alışacaktır, zaten arayüz oldukça sezgisel tasarlanmış
|
Görsel hiyerarşinin doğru kurulduğu sistemlerde aradığınız bilgiye ulaşmak sadece birkaç saniyenizi alır. Bu durum özellikle yoğun içerikli platformlarda kullanıcının odak noktasını korumasına yardımcı olur. Gereksiz detaylardan arındırılmış bir ekran her zaman daha verimli bir çalışma sunar. Ben de ilk başlarda zorlanırım diye düşünmüştüm ama sistemi kurduktan sonra fikrim tamamen değişti. 1xbet mobil tətbiq sayfasındaki yönlendirmelerle yazılımı yükledim ve sade tasarımı çok beğendim. Ana sayfada en popüler maçlar listeleniyor, diğer kategorilere ise alt menüden kolayca ulaşabiliyorsunuz. Karmaşadan uzak, sadece hıza ve kullanım kolaylığına odaklanan bir yapı sunulmuş. Benim gibi sadelik isteyenler için gayet başarılı bir çalışma olmuş
|
| Часовой пояс GMT +3, время: 15:08. |
vBulletin® Version 3.6.8.
Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Перевод: zCarot