![]() |
Що краще для дому: невеликий павербанк чи “серйозна” станція з 4–5 портами?
Спробував удома невеликий павербанк, бо думав, що цього вистачить для ноутбука на випадок вимкнень світла. На жаль, очікування були значно вищі, ніж реальність. Я розраховував хоча б на кілька годин спокійної роботи, але пристрій розрядився набагато швидше. Виявилося, що для домашніх потреб такого “малюка” майже не вистачає: телефон він тягне норм, а от ноутбук — ні. Тож поки почуваюся трохи розчарованим і думаю, чи варто брати щось серйозніше.
|
У мене вдома стоїть міні-станція з кількома портами, і, чесно кажучи, це найзручніше рішення з того, що пробував. Вона спокійно тримає мій офісний ноутбук десь 3–4 години, плюс можна одночасно заряджати телефон і навушники. Для коротких відключень — оптимально. Так, вона більша за павербанк, але практичність тут явно вище.
|
На час роботи ноутбука від портативної станції впливає багато факторів. Насамперед реальне споживання — під навантаженням ноутбук може “брати” у два-три рази більше, ніж у режимі спокою. Далі — ефективність інвертора: кожне перетворення енергії забирає частину заряду. Також важливі фонові процеси, яскравість екрана й навіть температура. Якщо хочете збільшити автономність, вимкніть непотрібні задачі, поставте енергозбереження, зменшіть яскравість та закрийте сторонні програми.
|
Цитата:
![]() |
| Часовой пояс GMT +3, время: 03:09. |
vBulletin® Version 3.6.8.
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Перевод: zCarot