Помощь
Добавить в избранное
Музыка Dj Mixes Альбомы Видеоклипы Топ Радио Радиостанции Видео приколы Flash-игры
Музыка пользователей Моя музыка Личный кабинет Моя страница Поиск Пользователи Форум Форум

Сообщения за день
Вернуться   Bisound.com - Музыкальный портал > Обсуждения

Ответ

Опции темы
Старый Вчера, 17:20
Harik88 Harik88 вне форума
Активный пользователь

По умолчанию Яка мінімальна потужність СЕС має сенс для складу?

Маю невеликий логістичний центр, десь 800 квадратів. Рахунки за світло почали з'їдати весь прибуток, тому думаю кинути панелі на дах. Але монтажники одразу тулять проєкти на 200 кВт, що мені здається перебором і по грошах, і по потребах. Хотілося б зрозуміти, з якої мінімальної потужності взагалі є сенс починати цю історію для бізнесу? Не хочеться поставити іграшку на 10 кВт, яка нічого не зекономить, але і вкладатися в станцію розміром з футбольне поле бюджету немає. Де та золота середина?
Ferisov88 Ferisov88 вне форума
Активный пользователь

Про 10-20 кВт забудь одразу, для складу це крапля в морі. Якщо в тебе є вентиляція, освітлення і зарядка навантажувачів, то реальна економія починається від 30 кВт, а краще цілитись в 50. Все що менше - рішення для приватного будинку. Ми ставили спочатку 30 кВт на пробний ангар, то воно покривало хіба що офіс. Тільки коли розширили до 50 кВт, побачили реальне зниження платіжок. Треба перекрити денне фонове споживання, а воно на складах рідко буває меншим за 15-20 кВт на годину.
Harik88 Harik88 вне форума
Активный пользователь

А скільки це фізично місця займає? У мене плаский дах, руберойд, там купа витяжок і кондиціонерів стоїть, боюся що 600 квадратів чистими не знайду. І як краще порахувати точну цифру? Бо я дивлюся в платіжку, там за місяць набігає десь 6000-7000 кВт*год. Якщо я поставлю 50 кВт, чи не буде це забагато влітку і замало взимку? Не хочеться, щоб енергія пропадала дарма, якщо я не планую продавати її в мережу, а хочу тільки заміщувати власне споживання. Чи є якась проста формула без складних аудитів?
Старый Вчера, 17:21
Ferisov88 Ferisov88 вне форума
Активный пользователь

Для 50 кВт готуй десь 350 квадратів площі, можна шматками. Формула проста: діли своє місячне споживання на 120. Для твоїх 6000 кВт*год/міс станція на 50 кВт це ідеальне влучання. Раджу глянути розрахунки на sanlarix, де є оптимізована сонячна станція для складу під такі об'єми. Вони спеціалізуються на системах під власне споживання. Реальна економія електроенергії для складу досягається саме в діапазоні 50-100 кВт.
Менше ставити немає економічного сенсу, бо термін окупності розтягнеться, а так вийдеш в нуль за 3 роки. Сучасна сонячна електростанція для складу працює хитро: літній надлишок через Net Billing йде в мережу, кошти капають на баланс, і ти витрачаєш їх взимку. У Sanlarix є кейси, де СЕС для логістичного центру відбивалася навіть швидше через ріст тарифів. Тому 50 кВт для тебе це золотий стандарт, щоб закрити базові потреби і не переплачувати за зайве залізо на даху.
Ответ

Опции темы