У кого мотор не димить після довгої їзди, це нормально для сучасних машин?
У мене після 200 км траси мотор взагалі не димить. Це нормально для сучасних машин, чи щось не так? Двигун прогрітий, масло рівне, але я звик, що раніше трохи пару з вихлопної завжди був. Хочу зрозуміти, чи можна так експлуатувати далі без ризику, чи варто перевірити систему згоряння.
У мене авто 2020 року, бензин, після довгої їзди теж нічого не видно. Лише іноді при холодному запуску тонкий білий пар, який швидко зникає. Можу сказати, що для сучасних двигунів відсутність диму після тривалих поїздок, це нормально. Важливо стежити за рівнем масла і охолоджуючої рідини.
Я помітив, що сучасні мотори так працюють. Раніше на старих авто після тривалої їзди часто з’являвся легкий синьо-сірий димок від масла, а зараз його майже немає.
Якщо після довгої дороги вихлоп чистий, двигун прогрітий і температура стабільна, це хороший знак. Є сенс перевіряти тільки, чи немає запаху гарі або підтікання рідини. Якщо все спокійно, проблем немає.
У мене після 200 км траси мотор взагалі не димить. Це нормально для сучасних машин, чи щось не так? Двигун прогрітий, масло рівне, але я звик, що раніше трохи пару з вихлопної завжди був. Хочу зрозуміти, чи можна так експлуатувати далі без ризику, чи варто перевірити систему згоряння.
Я б радив стежити за станом двигуна навіть якщо він не димить. Краще перевірити рівень масла, охолоджуючу рідину, чи немає шумів.
Якщо двигун сучасний, він добре ущільнений і система вентиляції картера працює нормально, тому відсутність видимого диму не викликає занепокоєння.
Про це можна більш детально почитати у блозі про капітальний ремонт двигуна https://oiler.pro/ua-ua/blog/dvigate...chem-prichina/ там пояснюють, як оцінювати стан мотора і на що звертати увагу.
Краще робити регулярну діагностику і стежити за температурою та рівнем рідини, а не чекати появи проблеми.
Последний раз редактировалось Kulbara, 02.11.2025 в 01:01.