Помощь
Добавить в избранное
Музыка Dj Mixes Альбомы Видеоклипы Топ Радио Радиостанции Видео приколы Flash-игры
Музыка пользователей Моя музыка Личный кабинет Моя страница Поиск Пользователи Форум Форум

Сообщения за день
Вернуться   Bisound.com - Музыкальный портал > Релизы > Музыкальные альбомы

Ответ

Опции темы
Старый 19.08.2026, 16:44
Kulbara Kulbara вне форума
Собеседник

По умолчанию Кінезіотерапія чи звичайний масаж, що краще допомагає при сильному болю?

Вже тиждень сильно болить поперек, віддає у ногу. Не можу нормально сидіти чи працювати. Звичайний розслаблюючий масаж не допомагає, біль повертається наступного дня. Лікар порадив спробувати кінезіотерапію, але я досі сумніваюся. Чи є різниця при гострому болю, що взагаль краще обрати?
Старый 19.08.2026, 16:44
Alfredos Alfredos вне форума
Собеседник

Масаж лише знімає спазм м'язів на пару годин, він працює з поверхнею. При гострому болю це просто тимчасове полегшення. Кінезіотерапія працює з глибокими м'язами і відновлює правильний рух. Сам мав грижу, то масажист тільки погіршив стан. Потрібно спочатку зняти запалення, а потім відновлювати м'язовий корсет спеціальними вправами.
Старый 19.08.2026, 16:45
Dubrov Dubrov вне форума
Собеседник

Краще комбінувати, але точно під наглядом фахівців. Масаж добре розігріває та готує м'язи, але сам по собі проблему не вирішить. Кінезіотерапія дає довгостроковий ефект, бо примушує працювати слабкі м'язи. Головне не робити вправи через сильний біль, навантаження мають наростати поступово. Мені свого часу саме активна реабілітація допомогла повернутися до нормального життя без щоденних знеболювальних.
Старый 19.08.2026, 16:47
Sogars Sogars вне форума
Собеседник

Цитата:
Сообщение от Kulbara Посмотреть сообщение
Вже тиждень сильно болить поперек, віддає у ногу. Не можу нормально сидіти чи працювати. Звичайний розслаблюючий масаж не допомагає, біль повертається наступного дня. Лікар порадив спробувати кінезіотерапію, але я досі сумніваюся. Чи є різниця при гострому болю, що взагаль краще обрати?

При сильному болю звичайний масаж може навіть нашкодити, якщо є запалення чи защемлення нерва. Масажист без медичної освіти просто погладить або ще більше спазмує ділянку. Потрібно йти туди, де є комплексна діагностика і працюють з причиною, а не просто симптомами.
Моєму батьку з грижею попереку допомогли саме за сучасною методикою руху, проходив курс у центрі кинезіотерапії Спина Плюс https://spinaplus.com.ua/ де спочатку зняли гострий набряк спеціальними вправами на тренажерах, а вже потім додали точковий масаж.
Шукайте заклади, де реабілітолог складає індивідуальну програму і контролює кожен рух. Тоді буде реальний результат і біль не повернеться за тиждень.
Ответ