Які меблі краще підібрати у вітальню, щоб усе виглядало одним комплектом?
Надумав повністю оновити залу, але ніяк не можу визначитися з меблями. Хочеться, щоб тумба під телевізор, комод і шафа виглядали як один гармонійний набір, а не випадковий вінегрет із різних магазинів. Хто як підбирав меблі у вітальню? Чи варто брати готовий заводський комплект, чи краще самостійно шукати окремі предмети під схожий колір?
Підбирати окремі предмети під один колір по різних місцях це марна справа, бо текстура дерева та відтінки білого в різних виробників ніколи не збігаються. У кімнаті така різниця одразу ріже око. Раджу дивитися саме модульні системи з однієї серії. Там використовують абсолютно однакові фасади та фурнітуру, але ти купуєш тільки необхідні модулі, наприклад тумбу й комод, без зайвих шаф.
Логічно, про нестиковку відтінків дерева я якось не подумав, а воно дійсно зіпсує вигляд. У мене зал світлий, біля стіни темно-сірий диван, тому чисто темні фасади робити не хочеться. Думаю зупинитися на поєднанні світлого дуба та білих дверцят. По стіні є приблизно три метри вільного місця. Хочу поставити довгу ТВ-тумбу, підлогову вітрину під скло та комод для постільної білизни. Головне, щоб усе не виглядало монолітною радянською стінкою. Чи реально в одній серії підібрати і місткий комод, і зручну тумбу?
Цілком реально, бо у фабричних лінійках є модулі різної висоти та ширини. Щоб меблі не виглядали суцільною стіною, розбий їх на різні рівні. Постав низьку довгу ТВ-тумбу, високий пенал збоку, а комод розмісти окремо, якщо площа дозволяє.
Поєднання світлого дерева з білими матовими фасадами візуально розвантажує кімнату й чудово пасує під сірий диван. Собі комплект підібрав через Корона Меблі де замовив практичні меблі у вітальню в одному стилі.
Там однакова якісна фурнітура, тому все виглядає цілісно. У тумбі обов'язково перевір кабельний отвір під дроти техніки, а в комоді вибирай шухляди повного висуву.