Помощь
Добавить в избранное
Музыка Dj Mixes Альбомы Видеоклипы Топ Радио Радиостанции Видео приколы Flash-игры
Музыка пользователей Моя музыка Личный кабинет Моя страница Поиск Пользователи Форум Форум

Сообщения за день
Вернуться   Bisound.com - Музыкальный портал > Обсуждения

Ответ

Опции темы
Старый Вчера, 21:29
Harik88 Harik88 вне форума
Активный пользователь

По умолчанию У кота періодично блювання шерстю - коли це вже проблема?

Мій британець десь раз на кілька тижнів стабільно видає шерстяну ковбаску. Перед цим довго давиться, наче кашляє. Після процесу одразу біжить до миски їсти, грається, ніби нічого й не було. Раніше думав, що для котів це база. Зараз почав сумніватись, бо частота ніби збільшилась. Хто стикався з таким, коли взагалі варто починати хвилюватись і тягнути тварину на огляд?
Старый Вчера, 21:30
Ferisov88 Ferisov88 вне форума
Активный пользователь

Поодинокі випадки вважаються нормою. Особливо зараз, коли йде активна линька. Мій кіт теж періодично так робив, поки ми не почали його регулярно вичісувати фурмінатором. Взагалі здорова травна система має виводити більшість шерсті природним шляхом через лоток. Якщо частота зросла до кількох разів на тиждень, це вже тривожний дзвіночок. Звертай увагу, чи не виходить замість ковбаски просто піна.
Старый Вчера, 21:31
Harik88 Harik88 вне форума
Активный пользователь

Вичісую стабільно раз на тиждень, але він у мене дуже пухнастий. Останнім часом помітив, що кіт почав частіше вилизуватись. Прям сидить і годинами намиває боки. Зблював вчора чистою шерстю, але сьогодні зранку вийшла просто жовта рідина без нічого. Апетит поки не пропав, воду п'є нормально, в туалет теж ходить без проблем. Знайомі радять купити спеціальну пасту для виведення шерсті або змінити корм на спеціальний. Не знаю, чи є сенс гратися з харчуванням, коли вже пішла жовч. Може, це якісь проблеми зі шлунком або підшлунковою почались на фоні стресу.
Старый Вчера, 21:31
Ferisov88 Ferisov88 вне форума
Активный пользователь

Жовта рідина замість шерсті чітко показує запалення слизової. Коли починається таке системне подразнення, звичайна паста вже не врятує ситуацію. Твоєму коту точно потрібна нормальна ветеринарна клініка для здачі біохімії крові.
Часте вилизування часто є симптомом болю у черевній порожнині, а не просто гігієною.
Я радив би ознайомитись із матеріалами від спеціалістів HAB VET щодо подібних станів. Там є стаття https://www.hab.vet/symptomy-ta-stan...baky-abo-kota/ де детально розібрані тривожні маркери.
Якщо тварині ставатиме гірше, замовляй виїзд ветеринара додому для крапельниці. Толковий ветеринар у Києві зможе на місці визначити стадію запалення. Не відтягуй діагностику.
Ответ

Опции темы