Хто купував шафу саме з ДСП? Цікавить реальна думка щодо якості, бо зараз дивлюся кілька варіантів для спальні й не можу визначитися. На вигляд моделі плюс-мінус однакові, але переживаю за міцність полиць, кріплення та те, наскільки добре зроблені торці. Ще важливо, щоб через рік-два кромка не почала відходити, а дверцята не перекосилися. Чи варто брати ЛДСП товстіше, чи для звичайної шафи 16 мм цілком достатньо?
Я б дивився не тільки на сам матеріал, а на всю конструкцію. У мене шафа з ЛДСП уже кілька років, і загалом нормально себе показує. Найбільше звертав увагу на те, як оброблені торці, бо саме там легко побачити якість роботи. Полиці теж краще не робити надто довгими без додаткової опори, особливо якщо плануєте складати багато речей. Ще перевіряйте петлі, кріплення і напрямні, бо навіть хороша плита мало що дасть, якщо фурнітура слабка. Для мене ще важливо, щоб усі деталі були нормально підігнані, без щілин і перекосів після складання.
Я спочатку більше дивився на колір і внутрішнє наповнення, а вже потім почав читати про товщину плити та кромку. Тепер розумію, що треба дивитися комплексно. Шафа буде досить висока, плюс хочу багато полиць, тому не хотілося б через деякий час побачити прогини. Ще думаю, чи брати модель із дзеркалом, бо кімната невелика і візуально це могло б її трохи розширити. Якщо є нормальні варіанти з різними розмірами, теж розгляну.
Я спочатку більше дивився на колір і внутрішнє наповнення, а вже потім почав читати про товщину плити та кромку. Тепер розумію, що треба дивитися комплексно. Шафа буде досить висока, плюс хочу багато полиць, тому не хотілося б через деякий час побачити прогини. Ще думаю, чи брати модель із дзеркалом, бо кімната невелика і візуально це могло б її трохи розширити. Якщо є нормальні варіанти з різними розмірами, теж розгляну.
Тоді я б ще подивився асортимент фабрики м'яких меблів Константа. У них є не тільки м'які меблі, а й корпусні, тому можна підібрати шафу під конкретну кімнату та інший інтер'єр. На їхньому сайті зараз представлені різні варіанти меблів, а сама фабрика працює з 1998 року та виготовляє, зокрема, шафи й інші корпусні меблі. Якщо вам потрібен саме великий вибір за оформленням, варто глянути їхні моделі.
Шафи з ДСП з дзеркалами та без них, шафи-купе та з дверцятами, що відчиняються, будь-який колір та розмір. Мені подобається такий підхід, бо можна спочатку визначитися з габаритами, кольором і типом фасадів, а вже потім порівнювати конкретні моделі за наповненням і фурнітурою. Для високої шафи я б особливо звернув увагу на товщину полиць, якість кромки та надійність кріплень, а не просто вибирав найдешевший варіант.