Помощь
Добавить в избранное
Музыка Dj Mixes Альбомы Видеоклипы Топ Радио Радиостанции Видео приколы Flash-игры
Музыка пользователей Моя музыка Личный кабинет Моя страница Поиск Пользователи Форум Форум

Сообщения за день
Вернуться   Bisound.com - Музыкальный портал > РАЗНОЕ

Ответ

Опции темы
Старый 21.03.2025, 23:02
Harik88 Harik88 вне форума
Активный пользователь

По умолчанию Хочу обрати собі нові окуляри для читання

Доброго дня! Хочу обрати собі нові окуляри для читання, але трохи гублюся у виборі. Чи можна купувати готові моделі в аптеці, чи краще замовляти індивідуально за рецептом? У мене невелика різниця між очима – мінус 1,5 на одному та мінус 2 на іншому. Чи не буде дискомфорту, якщо взяти стандартні окуляри з однаковими діоптріями? Можливо, хтось стикався з подібною ситуацією та може підказати, що буде правильніше зробити?
Старый 21.03.2025, 23:04
Ferisov88 Ferisov88 вне форума
Активный пользователь

Якщо хочеш справді комфортні окуляри, краще зробити їх за рецептом у спеціалізованій оптиці. Готові окуляри з аптеки зазвичай мають однакові діоптрії на обидва ока та не враховують міжзрачкову відстань. Це може спричиняти головний біль або втому очей. Крім того, дешеві лінзи без належного покриття не захищають від відблисків та ультрафіолету, що важливо, якщо часто читаєш при штучному світлі.
Старый 21.03.2025, 23:05
Harik88 Harik88 вне форума
Активный пользователь

Дякую за відповідь! Дійсно, я не враховувала той момент, що міжзрачкова відстань також важлива. Тоді ще запитаю: як бути з антибліковим покриттям? Чи воно справді таке необхідне, чи це більше маркетинговий хід? Я помітила, що в деяких магазинах ціна на лінзи з покриттям значно вища, ніж на звичайні. Чи варто на цьому економити?
Старый 21.03.2025, 23:07
Музыкант Серега Музыкант Серега вне форума
Собеседник

Отправить сообщение для Музыкант Серега с помощью ICQ

Антиблікове покриття дуже корисне, особливо якщо багато читаєш, працюєш за комп’ютером або водиш авто у вечірній час. Воно допомагає зменшити віддзеркалення світла від екранів, ламп чи фар зустрічних автомобілів, що значно знижує навантаження на очі. Завдяки цьому зменшується втома, підвищується контрастність зображення, а текст виглядає чіткіше. Якщо плануєш носити окуляри регулярно, варто обирати якісні лінзи з відповідними покриттями, адже це напряму впливає на комфорт та здоров’я очей. У цьому магазині окулярів https://luxoptica.ua/ua/ можна знайти моделі зі спеціальним фільтром для захисту від синього світла, що особливо актуально для тих, хто проводить багато часу за гаджетами. Такі лінзи допомагають знизити напруження очей і можуть навіть покращити якість сну, оскільки синє світло впливає на вироблення мелатоніну.

Ответ