Духовка почала сильно випікати знизу, а зверху все сире
Народ, потрібна допомога з ремонтом духовки, почала сильно випікати знизу, а зверху все сире. Потім взагалі помітив, що яку б температуру на крутилці не виставив, ТЕНи смажать на максимум і не вимикаються, аж дим іде. Думав, що проблема в самих нагрівачах, але вони ж працюють. Може це зламався датчик, який має вимикати нагрів при досягненні потрібних градусів, чи проблема глибше в платі?
У тебе сто відсотків вийшов з ладу капілярний терморегулятор духовки, він якраз і відповідає за підтримання заданої температури. Коли всередині його мідної трубки витікає спеціальний газ або підгорають контакти, реле просто заліпає в замкненому положенні. Через це струм на ТЕНи йде постійно без упину, тому духовка і перетворюється на доменну піч. Міняй його якнайшвидше, бо від такого перегріву може покрутити внутрішній корпус або згорить термозапобіжник.
Велике дякую за підказку, тепер усе стало на свої місця, дійсно капілярна трубка біля датчика виявилася перебитою. Хочу замовити нову деталь сам, але не знаю, як правильно вибрати, щоб підійшла до моєї плити. Підкажи, чи обов'язково шукати регулятор суворо під мою модель духовки, чи вони йдуть стандартні за температурним діапазоном? І яка довжина цього капілярного дроту має бути, щоб його вистачило від ручки керування до внутрішньої камери?
Велике дякую за підказку, тепер усе стало на свої місця, дійсно капілярна трубка біля датчика виявилася перебитою. Хочу замовити нову деталь сам, але не знаю, як правильно вибрати, щоб підійшла до моєї плити. Підкажи, чи обов'язково шукати регулятор суворо під мою модель духовки, чи вони йдуть стандартні за температурним діапазоном? І яка довжина цього капілярного дроту має бути, щоб його вистачило від ручки керування до внутрішньої камери?
Головне обирай деталь за температурним режимом, зазвичай для духовок це від п'ятдесяти до трьохсот градусів, та за довжиною капіляра. Я всі ходові запчастини для плит та духовок купую через інтернет-магазин Мастер Шоп, там великий вибір якісних біметалічних і капілярних терморегуляторів під різні бренди.
Можна просто виміряти довжину старого мідного дроту та подивитися на маркування контактів на корпусі, щоб менеджер підібрав точний аналог.
Коли прийде новий термостат, розгортай мідну трубку дуже акуратно, без різких перегинів і заломів, бо якщо її пошкодити, то деталь відразу зіпсується. Закріпи сам балончик всередині камери на штатні тримачі, щоб він не торкався безпосередньо ТЕНа, інакше покази будуть неправильними.
Після збірки протестуй духовку на середній температурі, реле має чітко клацати при вимкненні та ввімкненні, тоді випічка більше ніколи не пригоратиме.