Яку частину курки краще використовувати для домашньої шаурми?
Хочу вперше зробити домашню шаурму, але зовсім не можу визначитися, яку саме частину курки краще купувати. Одні кажуть, що найкраще філе, бо воно пісне і швидко готується. Інші радять брати стегна, мовляв, вони соковитіші й не пересихають навіть після обсмаження. Хотілося б почути думку тих, хто вже не раз готував таку страву вдома. Яка частина виходить найсмачнішою, чи потрібно її попередньо маринувати, і як зробити так, щоб м'ясо залишалося м'яким навіть після охолодження?
Я перепробував різні варіанти і зрозумів, що все залежить від того, який результат хочеться отримати. Якщо подобається більш легкий варіант, тоді філе дійсно підійде, але його дуже легко пересушити. Якщо хочеться максимально соковитої начинки, то стегнова частина, на мою думку, значно вдаліша. Я зазвичай нарізаю м'ясо невеликими шматочками, додаю спеції, трохи олії та залишаю хоча б на пів години. Потім обсмажую на добре розігрітій сковороді невеликими порціями, щоб м'ясо саме підрум'янилося, а не тушкувалося. Саме так воно виходить ароматним і не втрачає соковитість.
Тепер вже більше схиляюся до стегон, хоча раніше був упевнений, що для такої страви потрібно брати тільки філе. Ще цікаво, чи варто залишати трохи жиру на м'ясі, чи краще все повністю обрізати? І як краще нарізати — дрібними кубиками чи тонкими смужками? Бачив різні варіанти, тому не знаю, який спосіб зручніший і смачніший. Також цікавить, чи є різниця між приготуванням на сковороді, грилі або в духовці, якщо хочеться отримати максимально наближений до класичної шаурми смак.