Чи можна звичайний лубрикант використовувати для орального?
Виникло трохи дивне питання. Чи можна використовувати звичайний лубрикант під час орального сексу? Я чув, що деякі змазки на смак просто жахливі, як хімія або мило. А є спеціальні "їстівні". Чи справді є різниця? Бо не хочеться купити цілу пляшку, а потім плюватися пів вечора.
Різниця величезна, повір. Звичайна змазка на водній основі часто гірка або має присмак пластику. Силіконова взагалі в роті відчувається як плівка, яку неможливо змити. Тому якщо плануєш оральний, то тільки спеціальні. Але тут теж є нюанс: багато "смакових" змазок містять цукор, а це прямий шлях до молочниці, якщо потім буде вагінальний секс.
О, про цукор і молочницю я не знав, дякую. Це важливий момент. Тобто, якщо я хочу і оральний, і звичайний секс, то треба шукати щось особливе? А які смаки взагалі нормальні? Бо полуниця чи шоколад часто звучать круто, а на ділі як дешева жуйка. І чи можна ці їстівні змазки використовувати як основні, чи вони швидко висихають і стають липкими?
Так, більшість смакових змазок на водній основі, і вони справді швидше висихають, стаючи липкими через цукор або підсолоджувачі. Це їх мінус як основних. Якщо шукаєш універсальний варіант, зверни увагу на їстівні лубриканти https://lovezone.ua/smazki-lubrikanti/oralnie/ без цукру (на основі стевії або інших замінників).
Вони безпечніші для флори і не такі липкі. Щодо смаків - "класика" типу полуниці часто хімозна. Краще брати щось більш нейтральне або "свіже", наприклад, м'яту, лайм або просто якісну "солону карамель" від перевірених брендів (типу System JO або Sliquid). Мій лайфхак: для орального бери маленький флакончик смакової, а для проникнення май під рукою звичайну якісну водну змазку. Змішувати їх не проблема.