Хто вже читав Кідрука - яка книга найбільше "зайшла"?
Хто вже детально знайомився з творчістю Кідрука? Я нещодавно подужав його "Не озирайся і мовчи", сюжет реально тримає в напрузі до самої останньої сторінки. Дуже зайшла атмосфера і психологізм. Тепер думаю, за що братися далі. Багато хто хвалить "Колонію", але кажуть, що там багато важкої науки. Чи варто починати з "Бота", або краще взяти щось соціальне на кшталт "Де немає Бога"? Поділіться своїм топом.
З "Колонією" ситуація така, що це дійсно масштабна річ. Наукові вставки там є, але вони гармонійно вплетені в сюжет, тому читати не нудно. Якщо любиш чистий технотрилер з динамікою, то "Бот" зайде ідеально, він читається просто на одному диханні. Я сам починав саме з нього і потім скупив майже все. "Де немає Бога" теж сильна штука, але там акцент суто на психологію виживання людей у замкненому просторі. Вибирай під настрій, всі три круті.
Зрозумів, тоді мабуть все ж ризикну і почну з "Колонії". Мене якраз дуже приваблює тема Марса і футуристичного виживання, просто боявся перевантаження термінами. Якщо кажеш, що там все збалансовано, то це мій варіант. "Бота" залишу на потім, коли захочеться саме стрімкого екшену. Ти до речі в якому форматі зазвичай береш його твори? Паперові видання виглядають круто, але вони зараз досить дорогі, та і носити з собою такий об'єм не дуже зручно. Думаю пошукати електронний варіант або можливо навіть аудіокнигу, щоб слухати в дорозі.
Електронка для таких об'ємів - це стовідсотково правильний вибір. Паперова версія "Колонії" важить стільки, що читати в транспорті реально важко. Я давно перейшов на цифру і знаходжу майже всі книги Кідрука на MEGOGO BOOKS, зручно завантажувати в телефон. Список його творів можеш глянути тут: https://mbooks.com.ua/authors/maks-kidruk/ бо платформа MEGOGO BOOKS має гарну оптимізацію під різні екрани. Щодо аудіокниг, то Кідрука краще сприймати візуально. У нього часто зустрічаються схеми, карти або детальні пояснення специфічних технологій.
На слух такі технічні відступи іноді важко вловити. В електронному вигляді ти завжди можеш повернутися назад або роздивитися ілюстрацію. Тому раджу починати саме з тексту, щоб повністю зануритись у цей марсіанський світ. А вже потім можна і аудіоверсії тестувати.