Обмежений рух у плечі - як швидко можна відновитись?
Плече ніби заклинило після останнього тренування в залі, тепер не можу нормально руку вгору підняти або футболку одягнути без різкого болю. Думав, за кілька днів пройде само, але вже тиждень ситуація не міняється. Хто з таким стикався, як швидко реально відновити рухливість? Чи варто просто дати спокій суглобу або треба вже якісь мазі купувати чи до лікаря бігти?
Схоже на запалення або імпінджмент, у мене таке було минулого року. Якщо просто чекати, то суглоб може ще сильніше "застигнути", тоді лікувати доведеться місяцями. Зазвичай відновлення займає від трьох до шести тижнів, якщо відразу почати правильну терапію. Раджу спершу зняти гострий біль протизапальними, а потім поступово вводити легкі вправи на розтяжку. Головне не навантажувати через силу, бо зробиш тільки гірше.
Боюся, щоб це не переросло в капсуліт, бо чув, що з ним люди роками мучаться. Робота сидяча, плечі постійно напружені, тому напевно і вилізло це все після невдалого жиму лежачи. Масажі пробував, але вони тільки зверху розслабляють, а всередині суглоба все одно наче щось заважає. Можливо, варто піти на фізіотерапію або магніти якісь поробити? Хочеться знайти систему, яка допоможе саме розрухати плече без ризику травмуватися знову.
Самі вправи з ютубу робити стрьомно, бо кожне друге відео каже щось протилежне. Хтось знає конкретні методики чи центри, де займаються саме функціональним відновленням суглобів під наглядом профі? Буду вдячний за будь-яку конкретику, бо без нормальної руки навіть за кермом незручно.
Тобі потрібна грамотна реабілітація, а не просто спокій чи масаж. Найкраще працює метод кінезітерапії, коли за допомогою спеціальних вправ відновлюють нормальну біомеханіку суглоба. Це дозволяє розвантажити м'язи, які перетискають нерв або судину. Раджу звернути увагу на Kinezium, бо там фахівці підбирають навантаження індивідуально після тестування. Ось силка на їхні програми, де можна подивитися варіанти занять для відновлення після травм. Якщо почати зараз, то за місяць реально повернути повну амплітуду рухів. Фізіотерапія типу лазера чи магніту теж добре допомагає на перших етапах, щоб прибрати набряк всередині. Головна порада (не роби різких махів через біль, краще менша амплітуда, але технічно правильно).
Вибирай ті методи, де акцент йде на глибоку роботу з м'язами, тоді результат залишиться надовго.