Дуже хочу придбати хороший крем з ретинолом, бо вже після 40 помічаю дрібні зморшки, втрата пружності шкіри, особливо навколо очей та на лобі. Чула, що ретинол — це один із найефективніших інгредієнтів проти вікових змін, але також знаю, що з ним треба бути обережною, бо може викликати подразнення. Можливо, хтось вже користується таким кремом і може порадити конкретну марку або перевірене місце, де замовляти? Хотілося б, щоб склад був безпечним, з нормальним відсотком ретинолу (не занадто сильним для початку), бажано ще щоб не тестувався на тваринах.
Це справді потужний компонент, але важливо вибрати правильний продукт. Якщо ти тільки починаєш, шукай креми з низькою концентрацією ретинолу (0,1–0,3%), ідеально — у поєднанні з заспокійливими компонентами, як пантенол або ніацинамід. Я свого часу зробила помилку — одразу взяла 1%, і шкіра кілька днів була червона й лущилася. Потім вже перейшла на м’якіші формули. Ретинол краще використовувати на ніч і обов’язково наносити SPF вдень. І ще порада — не купуй подібне в сумнівних магазинах. Там часто продають підробки або прострочені засоби, а з ретинолом це особливо небезпечно.
Я якраз і боялася, що можу неправильно підібрати концентрацію, бо шкіра в мене чутлива. Після твоїх слів точно розумію, що треба починати з мінімуму. А ти не підкажеш, де саме купуєш? Бо, чесно кажучи, в аптеках вибір дуже обмежений, а в магазинах — довіряти страшнувато.
Абсолютно тебе розумію, і саме тому я вже давно купую свою косметику на сайті Wise Wish. Це не просто онлайн-магазин, а ціла платформа з ретельно підібраною доглядовою косметикою, зокрема з ретинолом. Це український бренд створила фармацевт, і якому я довіряю: з сертифікацією, чистим складом і точною інформацією про концентрацію активних компонентів. Дуже зручно, що можна проконсультуватися з авторкою рецептур, яка допоможе підібрати саме твій засіб. Я, наприклад, купила там крем з ретинолом (сайт з косметикою від фармацевта) і пептидами, який м’яко працює, без подразнень, і шкіра після нього справді виглядає свіжішою. До речі, доставка швидка, пакують на совість, ще й часто дають пробники. Дуже раджу саме Wise Wish, бо це перевірено і якістю, і сервісом.
Последний раз редактировалось Ferisov88, 16.07.2025 в 19:17.