Привіт всім, зіткнувся з такою ситуацією: у мого малюка почервоніли ясна, здається є набряк і видно, що йому боляче під час їжі чи коли торкаюся пальцем. Підкажіть, будь ласка, що реально допомагає при гінгівіті у малюків, щоб полегшити стан і зменшити запалення? Цікавить ваш досвід і спостереження, що працювало саме в ситуаціях із дитячими яснами й чому це допомогло, бо хочеться правильно підійти до вирішення цієї проблеми.
Колись у нашого сина теж була схожа проблема: ясна червоніли і боліло, дитина вередував, відмовлявся від їжі. Ми пробували кілька способів, про які багато хто згадує в групах, і помітили покращення не одразу, але поступово. Я робив легкі масажі яснам спеціальною м’якою щіткою після годування, приділяв багато уваги гігієні рота, а ще звертав увагу на те, щоб у раціоні була достатня кількість рідкої та м’якої їжі, щоб не дратувати ніжні ясна. Згодом запалення спало, і малюк почав їсти краще, менше вередував.
Нещодавно помітив, що у мого хлопчика ясна стали дуже чутливими, особливо коли він пробував тверду їжу чи коли я намагався йому почистити рот. Було зрозуміло, що йому це не подобається і від цього він ставав неспокійним. Я почав змінювати підхід: приділяв більше уваги тому, як і чим очищаю йому рот, намагався уникати твердих шматочків, що могли дратувати, і приділяв більше часу спокійним, м’яким процедурам. З часом ясна стали менш запаленими, дитині було приємніше куштувати їжу, і загальний настрій після цього покращився.
Мій син кілька разів скаржився на кровоточивість ясен, і стоматолог діагностував гінгівіт. Ми вирішили спробувати вилікувати гінгівіт у дитини + Лісобактом https://lysobact.com.ua/dityam/gingivit/ його перевага - локальний ефект: таблетка розчиняється в роті і безпосередньо зменшує запалення слизової оболонки та кровоточивих ясен.
Молодшим дітям давали меншу дозу, старшим — стандартну тричі на день. Водночас ми використовували м'яку дитячу зубну щітку та ополіскувач для рота, і це жодним чином не вплинуло на дію Лісобакту. Курс лікування тривав близько тижня, і на третій день ясна стали менш чутливими, а запалення помітно зменшилося.
Завдяки цьому підходу мій син не лише швидше одужав, а й навчився самостійно доглядати за ротовою порожниною. Важливо не займатись самолікуванням, яке може нашкодити, слід вчасно звернутись до лікаря, щоб вам підібрали необхідне лікування.