Люди, підкажіть, бо вже голова кругом! Хочу зробити вдома піцу, як у справжній італійській піцерії, а не ту, що з ковбасою і кетчупом. Начитався рецептів, відео надивився, і скрізь пишуть, що найважливіше — це моцарелла. Але де ту нормальну моцареллу купити? У звичайному супермаркеті або якась жовта і тверда, або плаває у воді і схожа на кисломолочний сир. То що брати? І як зрозуміти, що вона нормальна? Може, хтось вже купував і знає, яка підходить для печі? Бо не хочу зіпсувати тесто і весь настрій...
Ой, знайома ситуація! Я сам якось хотів здивувати дружину — зробив тісто, приготувив соус, все по рецепту. А сир взяв той, що в найближчому маркеті був — якась "моцарелла", але після духовки він став просто жирною калюжею ��. І смак зовсім не той! Тому дуже раджу шукати саме той сир, який призначений для термообробки. Можна брати у спеціалізованих магазинах або шукати ту, що пише “для піци” чи “професійна”. Вона тримає форму, плавиться рівномірно й дає той самий «стретч», як у справжній піцерії!
Последний раз редактировалось Harik88, Вчера в 23:37.
Згоден на всі 100! Я вже тієї моцарелли перепробував, мабуть, штук десять. Одного разу навіть взяв якусь імпортну кульку, заплатив, як за пів піцерії, а смак... ну дуже звичайний. Зараз вже трохи розбираюсь. Якщо хочеш гарний тягучий ефект і смак — шукай ту, що в блоках, не в розсолі. І ще дивись, щоб була без зайвих добавок. Я собі беру таку, що спеціально для HoReCa, вона дорожча, але реально класна. Дружина каже, що піца в мене ліпша, ніж у кафе!