Привіт!
Я сам проходив через це рік тому, тому можу поділитися досвідом
По-перше, не панікуй - робота в Польщі для українців є, і її багато! Навіть без досвіду.
Ось що мені допомогло:
1. **Зареєструвався на всіх великих сайтах:**
- Pracuj.pl (найбільший, там 90% вакансій)
- OLX.pl (багато прямих пропозицій від роботодавців)
- Indeed.pl
2. **Налаштував сповіщення** - коли з'являється нова вакансія, одразу приходить email. Це критично важливо! Найкращі вакансії розбирають за 24 години.
3. **Подавав 10-15 заявок ЩОДНЯ** - це ключ до успіху. Не 2-3 на тиждень, а саме щодня багато. Із 50 заявок прийшло ~10 відповідей.
4. **Склав нормальне CV польською** - це дуже важливо. Навіть якщо мова ламана, але CV структуроване правильно - це вже 50% успіху.
Без досвіду найлегше влаштуватися:
- Склади (magazynier) - 4500-5500 zł
- Виробництво (produkcja) - 4300-5000 zł
- Пакування (pakowanie) - 4200-4800 zł
- Логістика (logistyka) - 4500-6000 zł
Мінімальна зарплата зараз 4300 zł brutto (~3200 netto), але реально можна знайти 5000-6000 netto якщо трохи пошукати.
Нещодавно читав
детальну статтю про пошук роботи в Польщі - там розписано покроково всі етапи від резюме до підписання договору. Мені б така стаття рік тому дуже допомогла
Головне - не здавайся після перших відмов! Це абсолютно нормально. У мене було 20+ відмов перед першою співбесідою.
Якщо є конкретні питання - пиши, допоможу чим зможу!
P.S. Ще раджу зайти в Facebook групи типу "Ukraińcy w Polsce - praca" - там теж багато актуальних вакансій публікують щодня.