Помощь
Добавить в избранное
Музыка Dj Mixes Альбомы Видеоклипы Топ Радио Радиостанции Видео приколы Flash-игры
Музыка пользователей Моя музыка Личный кабинет Моя страница Поиск Пользователи Форум Форум

Сообщения за день
Вернуться   Bisound.com - Музыкальный портал > РАЗНОЕ > Прочее

Ответ

Опции темы
Старый Сегодня, 00:49
Harik88 Harik88 вне форума
Активный пользователь

По умолчанию Як зробити квашену капусту хрусткою та без оцту?

Підкажіть, будь ласка, як зробити квашену капусту хрусткою та без додавання оцту? Хочу приготувати вдома правильно, але щоб вона залишалась щільною, з приємним смаком і не ставала м’якою. Які пропорції солі та умови зберігання ви рекомендуєте?
Старый Сегодня, 13:15
Лаванда45 Лаванда45 вне форума
Любитель

Ой, це зовсім не складно, головне — якісна капуста і правильна сіль! Я завжди добре її перетираю руками, щоб пустила сік, але не переборщую. Ще дуже важливо тримати під гнітом і залишити при кімнатній температурі на кілька днів — тоді вона виходить реально хрустка!
Старый Сегодня, 20:14
Harik88 Harik88 вне форума
Активный пользователь

Дякую за пояснення, спробую зробити саме так. Скажіть, будь ласка, скільки днів оптимально тримати капусту для ферментації, щоб вона була готова, але не перекисла? І чи потрібно проколювати її під час процесу?
Старый Сегодня, 20:53
Лаванда45 Лаванда45 вне форума
Любитель

Щоб квашена капуста вийшла справді хрусткою та без оцту, важливо дотримуватися простих правил. Я беру свіжу осінню капусту, шаткують її тонко, додаю моркву та сіль із розрахунку приблизно 20 грамів на кілограм. Капусту добре перетираю руками до появи соку, щільно утрамбовую в банку або каструлю та ставлю під гніт. Залишаю при кімнатній температурі на 2–4 дні, періодично проколюючи дерев’яною паличкою для виходу газів. Після цього зберігаю в холодильнику. Така технологія дозволяє зберегти природну кислинку та приємний хрускіт. А якщо хочеться урізноманітнити меню, то можна переглянути вегетаріанські рецепти від Торчин https://www.torchyn.ua/recipes/vehetarianski — вони допомагають легко доповнити страви соусами та смачними акцентами без зайвих добавок.

Ответ

Опции темы