Потрібно виготовити якісне фото для пам’ятника моїй бабусі, яка нещодавно пішла з життя. Всі наявні зображення — зі смартфонів, частина затемнена або має фонові шуми, які не пасують для друку на граніті. Я шукаю сервіс або майстра, який зможе не просто покращити якість, а й відретушувати портрет, зберігши її риси й вираз. Бажано — без надмірного художнього ефекту. Я не хочу, щоб результат виглядав як фільтр з Instagram, мені важливо передати реальну людину. Якщо є перевірені варіанти — поділіться, будь ласка.
Я собі робила на могилку чоловікові фото ще кілька років тому, то добре пам’ятаю, як важко знайти людей, які не наляпають того блиску, а зроблять усе по-людськи. Нам тоді теж лишилися тільки фотки з домашніх свят, де й фон чужий, і сорочка не та, і тіні на обличчі. Але знайшли майстрів, що вміють із нічого зробити толковий портрет — ніби знову дивлюся й бачу його, як живого. Отакі майстри на вагу золота. Я тобі підкажу, куди звернутись, якшо схочеш.
Дуже ціную саме такі історії з реального досвіду. Ви праві — важливо, щоб не зробили зображення "фальшивим", а зберегли правдивість. Я хотів би отримати рекомендацію, якщо можна. Надто вже не хочеться натрапити на шаблонний сервіс.
Та я ж для того й відгукнулася, щоб допомогти добрим людям. То не просто сайт, а справжні майстри, що шанують людську пам’ять. Там такі хлопці й дівчата працюють, що з простого фото на памʼятник https://foto-na-pamjatnyk.com.ua/ зроблять портрет, ніби намальований пензлем душі. Мого Петра вони зробили таким, яким я його й пам’ятаю — лагідний, очі світяться, а все зайве прибрали: і фон, і тіні, і цятки знімка. Вони навіть сорочку підмінили на святкову, дуже делікатно, я просила, аби пасувала до хреста. І не абияк, а з повагою, без шаржу чи прикрас. Працюють акуратно, радяться, не поспішають — усе узгоджують. Таких зараз мало. Тож не вагайся, а звертайся туди. Не пошкодуєш, це точно. Вони для людей стараються, не для вигоди.