Як налаштувати нормальний мобільний інтернет у приватному секторі?
Народ, потрібна порада. Переїхав за місто, а тут інтернет такий, що хоч плач. У місті проблем взагалі не було, а тут завантажити навіть фото — то вже подвиг. Провайдер каже, що найближчим часом нічого кращого запропонувати не може. Думаю про 4G рішення, але не знаю, з чого почати. Чи потрібна обов’язково антена? Чи можна якось обійтись без неї? Хочеться, щоб стабільно працювало для роботи і щоб не висіло все по пів години. Може, хтось уже налаштовував собі нормальний мобільний інтернет у приватному секторі? Поділіться, як зробили і що брали, бо вже сил немає терпіти цей “швидкісний” зв’язок.
Мав майже таку ж ситуацію, як ти. Переїхав у будинок під Києвом, а інтернет — катастрофа. Спочатку пробував просто модем у вікно поставити — ну, скажу чесно, дарма витрачений час і нерви. Швидкість стрибала, зв’язок зникав. Потім узяв зовнішню антену, підключив через роутер — і все, питання закрите. Головне — правильно підібрати антену під свого оператора і направити на найближчу вишку. У мене після цього швидкість виросла в рази, навіть відеодзвінки без лагів пішли.
Я теж спочатку думав, що без антени обійдусь, але виявилось, що тут, де сигнал слабкий, без неї ніяк. Купив недорогу спрямовану антену, поставив на дах, підключив через USB-модем до роутера. Результат — стабільно 30-40 Мбіт, навіть у пікові години. До цього було 2-3 Мбіт, і то з перебоями. Якщо будеш брати, раджу відразу не економити на кабелі і кріпленні — від цього теж залежить якість сигналу.
Якщо хочеш раз і назавжди вирішити питання, найкраще брати комплект для 4G інтернету . Це вже готове рішення, де є все необхідне, щоб інтернет працював стабільно навіть у слабких зонах. Є варіанти, де входить 4G комплект з антеною, модемом і роутером. Перевага в тому, що не треба бігати й підбирати кожну деталь окремо — усе вже підібрано під сумісність. Я в себе поставив такий готовий комплект 4G: антена на даху, кабель у дім, у середині модем і роутер роздає вайфай на всі пристрої. Після встановлення швидкість стала в межах 50-60 Мбіт, навіть коли погана погода або вечір, коли всі користуються. Для роботи, відео, ігор — просто супер. Монтується за один день, і потім не треба мучитись з налаштуваннями чи додатковими покупками. Думаю, це найкраще рішення, якщо ти втомився від нестабільного зв’язку.