Підкажіть, будь ласка, можливо хтось стикався з подібною ситуацією. На підприємстві, де я працюю, питання охорони праці довгий час фактично ніхто системно не вів — якісь інструкції були, журнали лежали, але все це більше «для галочки». Зараз керівництво вирішило навести порядок, бо з’явилися нові партнери і почали просити документи. Я тепер намагаюся зрозуміти, з чого взагалі починати: перевіряти старі документи, робити аудит чи одразу шукати спеціалістів, які допоможуть все правильно організувати?
Підкажіть, будь ласка, можливо хтось стикався з подібною ситуацією. На підприємстві, де я працюю, питання охорони праці довгий час фактично ніхто системно не вів — якісь інструкції були, журнали лежали, але все це більше «для галочки». Зараз керівництво вирішило навести порядок, бо з’явилися нові партнери і почали просити документи. Я тепер намагаюся зрозуміти, з чого взагалі починати: перевіряти старі документи, робити аудит чи одразу шукати спеціалістів, які допоможуть все правильно організувати?
У мене була майже така сама історія на роботі, коли мене попросили розібратися з цим напрямком, а досвіду фактично не було. Спочатку намагалася щось знайти самостійно, але дуже швидко стало зрозуміло, що в нормативці легко заплутатися. У підсумку ми звернулися до фахівців RACIO, які спочатку подивилися, що вже є на підприємстві, а потім пояснили, що потрібно допрацювати і як правильно організувати послуги з охорони праці https://racio.ua/ щоб усе працювало нормально, а не тільки виглядало правильно на папері. Після цього стало значно спокійніше, бо з’явилося чітке розуміння, що і як повинно бути.