Помощь
Добавить в избранное
Музыка Dj Mixes Альбомы Видеоклипы Топ Радио Радиостанции Видео приколы Flash-игры
Музыка пользователей Моя музыка Личный кабинет Моя страница Поиск Пользователи Форум Форум

Сообщения за день
Вернуться   Bisound.com - Музыкальный портал > РАЗНОЕ

Ответ

Опции темы
Старый Вчера, 03:10
vereso vereso вне форума
Любитель

По умолчанию Хочу купити культиватор для дачі, але не розумію який краще брати

Підкажіть, будь ласка, хто вже користувався культиватором для дачі? Дуже хочу придбати, бо щороку перекопувати город лопатою стає дедалі важче, особливо коли ділянка немаленька. Але зовсім не розумію, який краще обрати: електричний чи бензиновий, на що звертати увагу при виборі, яка має бути потужність, ширина обробки та чи важлива вага самого апарата. Хотілося б, щоб техніка була зручною у використанні, не надто шумною і добре справлялася з ґрунтом, який іноді буває досить твердий після зими. Можливо, Ви підкажете з власного досвіду, який варіант для дачі буде більш практичним і довговічним?
Старый Вчера, 03:11
brownbear brownbear вне форума
Собеседник

Чесно кажучи, я довго сумнівався перед покупкою, бо також не дуже розумівся на цій техніці. Але після першого сезону використання зрозумів, що культиватор для дачі - це справді величезне полегшення роботи. Раніше на перекопування грядок ішло пів дня і спина боліла ще кілька днів. Тепер усе значно швидше: проходжу ділянку за короткий час, ґрунт стає пухким і рівним. Особливо зручно, що не треба прикладати багато фізичної сили - техніка сама добре заходить у землю. Якщо ділянка середнього розміру, то це реально економить і час, і сили.
Alfredos Alfredos вне форума
Собеседник

До речі, важливо звертати увагу не тільки на потужність, а й на те, наскільки зручно керувати культиватором. Я допомагав сусідам на городі, і різниця між моделями відчутна. Деякі дуже важкі й незручно розвертатися між грядками, а інші легші та маневреніші. Ще зверніть увагу на ширину обробки та глибину - для звичайної дачної ділянки зазвичай вистачає середніх параметрів. Якщо ґрунт не кам’янистий, культиватор добре розпушує землю, розбиває грудки й готує її до посадки. У результаті грядки виходять акуратнішими, а робота проходить набагато швидше.
Dubrov Dubrov вне форума
Собеседник

Власним досвідом можу поділитися після двох сезонів роботи з культиватором на дачі. Спочатку теж сумнівався, чи варто купувати, але тепер навіть не уявляю, як раніше обходився без нього. Ділянка в мене приблизно 8 соток, і раніше підготовка ґрунту займала майже весь день. З культиватором усе набагато простіше: земля після проходу стає м’якою, добре перемішується, бур’яни частково вириваються.
У середині минулого сезону я вирішив придбати свій і замовив культиватор в LeroyMerlin https://www.leroymerlin.ua/f/kultyvatory бо там був нормальний вибір. Зараз використовую його для підготовки грядок навесні та для розпушування міжрядь. Найбільше подобається, що техніка економить сили: навіть після кількох годин роботи немає тієї втоми, як після лопати. Для дачі, на мою думку, це справді дуже корисна річ.
Ответ