Останнім часом нарешті у мене з’явилося більше часу для читання. Хочеться знайти якусь цікаву книжку. Порадьте, що зараз можна почитати. А що особисто ви читаєте? Хотілося би звичайну паперову книжку, а не электрону...
О, цікава тема! Я зараз читаю «Чоловік на ім'я Уве» Фредріка Бакмана. Це дуже тепла, емоційна історія про похмурого, але доброго чоловіка, якого життя змушує змінитися. Вона і смішна, і зворушлива одночасно, змушує задуматися про людей навколо та важливість дрібниць. Книга читається легко, але залишає після себе багато думок. Дуже раджу! А ти що любиш – щось легше, чи навпаки, серйозні тексти?
Я, навпаки, зараз занурився в щось важке, але цікаве – «Сапієнс» Юваля Ноя Харарі. Ця книга про історію людства, але подана так, що неможливо відірватися. Читаючи, починаєш інакше дивитися на світ і розумієш, наскільки все, що нас оточує, є результатом складних процесів. Якщо подобається наука, історія та філософія – рекомендую! Хоча для відпочинку після такого тексту, мабуть, варто взяти щось легше.
Особисто я би порадив купити "Сліди на дорозі" Валерія Маркуса https://12-4.com.ua/slidi-na-dorozi-...j-anan-ev.html Це дуже сильна, правдива історія про війну, написана людиною, яка пройшла все на власному досвіді. Я вважаю, що такі книги варто читати, бо вони справді змушують замислитися над справжньою ціною нашої свободи.
Особливо зараз така книжка як ніколи актуальна.
Якщо тебе цікавить сучасна українська література, варто звернути увагу на цю книгу.
Я прочитав її, й багато чого переосмислив...